artikel

Gebraden lamsrump met roergebakken witte asperges en lichtgebonden steranijsjus

Horeca

Ingrediënten
4×160 g lamsrump
300 ml lamsjus
50 ml droge sherry
50 g sjalotten
200 g boter
400 g witte asperges
3 eetl olijfolie
1 eetl sinaasappelschil
smaakstof

Bereiding
Zet een grote bakpan op hoog vuur, laat boter smelten en voeg olijfolie toe. Braad lamsrump aan, breng op smaak met zout en peper en voeg steranijs toe. Plaats pan in oven op 190_C. Braad lamsrump circa 10 minuten en arroseer regelmatig.

Doe olijfolie in een wok en roerbak geschilde asperges met sinaasappelschil. Breng op smaak met zout en peper en houd warm in de warmkast.

Bewaar ook de lamsrump in de warmkast en fruit sjalotjes aan in braadpan. Deglaceer met sherry. Voeg lamsjus toe en kook deze in tot lichte siroop. Monteer de saus met koude boter tot hij mooi glad is en bewaar de steranijs.

Plaats op het midden van de hete borden de roergebakken asperges. Leg daarop de getrancheerde lamsrump. Lepel de saus er omheen en garneer met steranijs.
Terug naar receptenoverzicht…