artikel

Gegrilde fazantsuprême met gekonfijte fazantpoot en gegrilde groenten

Horeca

Ingrediënten
2 fazanthennen
1 l ganzenvet
enkele jeneverbessen
enkele peperkorrels
enkele blaadjes laurier
enkele takjes tijm
enkele takjes rozemarijn
1 bol knoflook
50 g boter
2 dl fond de veau
1 dl witte wijn
2 paprika’s gesneden
2 artisjokken
2 roseval aardappels
1 l olijfolie

Bereiding
Kruid de poten van de fazant met peper en zout en konfijt ze in ganzenvet met jeneverbessen, peperkorrels, laurier, tijm, rozemarijn en knoflook. Grilleer de fazant op het karkas en laat hem met wat boter op een lage temperatuur in de oven garen. Blus de jus af met de fond de veau en de witte wijn.

Kook de artisjokken gaar in water met zout en citroen. Snijd de artisjokharten in reepjes en grilleer deze. Ontvel de paprika, snijd de roseval aardappels in plakjes en grilleer beide. Marineer de groenten in olijfolie, zout, peperkorrels, laurier, tijm, rozemarijn en knoflook en laat ze zachtjes garen in de oven.

Presentatie: leg de groenten op het bord. Pluk de fazantpoten en verdeel het vlees over de groenten. Snijd de fazantborsten van het karkas, trancheer ze en dresseer de tranches over de groenten. Verdeel de jus rondom het vlees.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels