artikel

Gegrilde zeetongfilet met spinaziegnocchi en spinaziesaus

Horeca

Ingrediënten
500 g aardappelen, in de schil gekookt
110 g bloem, gezeefd
1 eidooier
4 tongfilets
2 eetl olijfolie extra
400 g wilde spinazie
0,5 dl visbouillon
0,3 dl witte wijn
50 g koude boter
1 dl room

Bereiding
Maak van de aardappelen een droge puree; voeg hierbij de gezeefde bloem en de eidooier.

Roerbak de helft van de spinazie en knijp deze uit; voeg de spinazie bij de aardappelpuree.

Breng het gnocchibeslag op smaak met peper en zout. Vorm de gnocchiballetjes met een gnocchiplank of vorm ze handmatig (zie ook Tip van de Meester). Laat ze gaar worden in kokend water met iets zout en olie. Als ze drijven zijn ze gaar.

Breng de visbouillon met witte wijn aan de kook en reduceer dit tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg het restant van de spinazie en koude boter toe; pureer alles superglad met de staafmixer.

Houd de saus lauwwarm (beslist niet meer koken). Grilleer de tongfilets in een grilpan en verwarm hierin ook even de spinaziegnocchi.

Presentatie: giet op de spiegel van het bord enige lepels spinaziesaus. Leg in het midden een rij warme gnocchi en leg daar overheen de gegrilde tongfilet.
Terug naar receptenoverzicht…