artikel

Grote ravioli met gebakken paddestoelen en mousse van aubergines

Horeca

Ingrediënten
1 aubergine
1 tomaat
200 g gesnipperde ui
1 teentje knoflook
30 g gehakte peterselie
1 dikke snee volkoren brood
300 g verse pasta
4 cl olie
100 g oesterzwammen
100 g grotchampignons
100 g reuzenchampignons
100 g shi-i-takes
150 g ricotta
peper en zout
takjes bladselderij

Bereiding
Aubergine en tomaat in stukken snijden en met ui in 1 eetlepel olie in de oven roosteren. Pureren en daarna mengen met knoflook en peterselie, brood toevoegen om de puree steviger te maken en op smaak brengen met peper en zout. De paddestoelen bakken en laten uitlekken.

De auberginemousse over de pastavellen verdelen, daarop een gedeelte van de gebakken paddestoelen leggen. Afdekken met nieuwe pastavellen en goed aandrukken zodat er mooie ravioli ontstaat. De ravioli in ruim kokend water met zout 5 minuten koken.

Ravioli op het bord leggen, ricotta en de rest van de gebakken paddestoelen erbij leggen en het geheel garneren met blaadjes bladselderij.
Terug naar receptenoverzicht…