artikel

IJsparfait

Horeca

Ingrediënten
250 g witte chocola Vahlrona
2 eieren
2 eidooiers
2,5 dl biologische room
50 cc Grand Marnier
Pralinensaus:
75 cc room
1 eidooier
25 g suiker
0,25 vanillestokje
100 g bittere chocolade en 50 cc koffielikeur

Bereiding: Klop de eieren luchtig (au-bain-marie of in de inductiewok) tot minimaal 65 °C. en klop ze daarna koud.

Smelt de witte chocolade (niet boven de 38 °C) en voeg de gesmolden chocolade aan de eimassa toe. Meng er de Grand Marnier doorheen. Klop de slagroom stijf en spatel die door de chocoladecompositie. Vul parfaitvormpjes met de massa af en plaats ze 12 uur in de vriezer.

Klop de eidooier met de suiker los. Breng de room aan de kook, laat hem iets terugkoelen, en meng de beide massa’s. voeg de bittere chocolade geraspt toe en roer het geheel met de koffielikeur tot een gladde saus.

Presentatie: Maak met cacaopoeder een raster op het bord. Los de parfait uit de vorm en plaats deze in het midden op het bestoven bordNappeer er voorzichtig wat pralinensaus tegenaan en decoreer het geheel met een takje citroenmelisse.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels