artikel

IJsparfait van mint en chocolade

Horeca

Ingrediënten2 dl room ‘1 dl melk 125 g suiker 4 eidooiers 10 g honing 0,5 dl crème de menthe 2 g mint juliënne50 g chocoladekrullen mintsaus:50 g crème fraîche 0,5 dl room 0,1 dl crème de menthe 2 g poedersuiker 1 g mint juliënne Bereiding: Roer van de melk, de dooiers en de suiker op […]

Ingrediënten
2 dl room ‘
1 dl melk
125 g suiker
4 eidooiers
10 g honing
0,5 dl crème de menthe
2 g mint juliënne
50 g chocoladekrullen
mintsaus:
50 g crème fraîche
0,5 dl room
0,1 dl crème de menthe
2 g poedersuiker
1 g mint juliënne


Bereiding:
Roer van de melk, de dooiers en de suiker op laag vuur een compositie tot een minimale massatemperatuur van 65°C is bereikt. Klop deze compositie vervolgens in de keukenmachine snel koud en schuimig.

Voeg er de crème de menthe en de honing aan toe. Spatel de halfgeslagen room erdoor met 30 gram chocoladekrullen. Vul een halfronde tunnelvorm die met plastic folie is bekleed met de lobbige massa en vries de parfait gedurende 8 uur in.Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar.

Presentatie:
Snijd per persoon 2 mooie plakken van de parfait en plaats deze in het midden van het bord. Vul de spiegel van het bord met de saus op. Garneer met de chocoladekrullen en leg er amandeltuilles bij.