artikel

In de oven bereide zeebaars met broodkruim en mosterd

Horeca

Ingrediënten
400 g zeebaarsfilet
50 g broodkruim
20 g geweekt mosterdzaad
20 g grove mosterd
(moutarde de meaux)
1/4 bos gehakte peterselie
1 venkelknol in fijne brunoise
20 g mosterd
1/4 groene kool
eidooier en smaakstoffen
roomboter

vissaus:
2 sjalotten, 30 g gesneden venkel, 2 cl Noilly Prat, 3 cl witte wijn, 3 dl visfond, 1 dl room

Bereiding
Broodkruim, mosterdzaad, mosterd, peterselie en venkel mengen met peper en zout.Vis portioneren, circa 100 g per persoon, aan één zijde aanbakken in olijfolie en andere kant insmeren met eidooier. De broodkruimmassa op de vis verdelen. Vis in de oven mooi goudbruin afbakken op 180°C.

Kool snijden en au beurre bereiden. Sjalotjes met venkel in klein beetje olijfolie aanzetten (niet kleuren), afblussen met Noilly Prat en witte wijn, visfond erbij en laten inkoken. De saus afmaken met ingekookte room, moutarde de meaux en opmonteren met boter. Kool dresseren op groot plat bord, de vis hierop leggen met de vissaus erlangs.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels