artikel

Krokant gebakken zeebaars en spiering Antiboise

Horeca

Ingrediënten
240 g zeebaarsfilets met vel,geschubd
60 g spiering
100 g gewassen en geplukte wilde spinazie
50 g geklaarde boter
0,75 dl olijfolie, sansa
100 g tomatenconcassée
10 g gesnipperde sjalot
1 cl olijfolie, eerste persing
0,5 cl balsamicoazijn
1 cl dragonazijn
1 cl kipfond
1 cl tomatensap
0,5 teen geplette knoflook
0,5 dl kruidenolie
smaakstoffen

Bereiding
Controleer de zeebaarsfilets op schubben, graten en vetranden. Verdeel ze in vier porties van circa 60 gram.

Antiboisesaus: zweet gesnipperde sjalot en geplette knoflook in olijfolie, voeg tomatenconcassée toe, blus met azijn, kippenfond en tomatensap.

Kruid de zeebaarsfilets met versgemalen zeezout en witte peper, bestuif de velkant met bloem. Bak de vis in geklaarde boter en iets olijfolie; bak eerst de huidkant, draai daarna de vis om en bak hem tot hij net gaar en krokant is.

Haal de spiering door bloem gemengd met cayennepeper, en frituur in olie, twee minuten op 180_C. Bestrooi de vis met zeezout.

Bak de spinazie snel gaar in de overgebleven 0,25 dl olijfolie. Pers zonodig het overtollige vocht uit de spinazie en breng op smaak.

Verdeel de spinazie over de borden, lepel de Antiboisesaus er omheen, druppel er wat kruidenolie tussenin. Leg de zeebaarsfilets op de spinazie en schik de gefrituurde spiering om de zeebaars heen. Garneer desgewenst met een aardappelraster.
Terug naar receptenoverzicht…