artikel

Kwartelboutjes met gekarameliseerde nectarine en Gewürztraminer-tijmsaus

Horeca

Ingrediënten
6 grote kwartels
1 dl notenolie
6 verse nectarines
20 g boter
10 takjes verse tijm
Saus:
2 dl gevogeltefond
2 dl runderfond
6 dl Gewürztraminer
1 eetl honing
8 takjes tijm
1 vanillestokje
100 g ijskoude boter

Bereiding:
Fileer de kwartels zo dat één kant van het borstvlees aan het boutje blijft. Bak de boutjes om en om in de notenolie en zet ze terzijde om af te koelen.

Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd mooie partjes. Smelt de boter in een pan en meng er wat vanillesuiker door. Karameliseer vervolgens de partjes nectarine goudbruin.

Saus: Voeg alle ingrediënten, behalve de boter, bij elkaar en kook het geheel in tot er een kwart over is. Passeer de saus en monteer hem met de ijskoude boter.

Presentatie: Leg van de nectarinepartjes een mooie waaier in het centrum van het bord en leg hierop de kwartelboutjes. Bestrooi ze met wat zout en peper uit de molen en plaats de borden gedurende 3 minuten in een voorverwarmde oven van 250°C. Haal de borden uit de oven en lepel de saus rondom op de spiegel van het bord. Garneer met wat tijmbloempjes.
Terug naar receptenoverzicht…