artikel

Lasagne van zeeduivel met spinazie en een gegratineerde kaassaus

Horeca

  Ingrediënten640 g zeeduivelfilet 200 g Belgische spinazie5 dl melk 2 dl eidooier 250 g geraspte oude kaas 12 ronde pastavellen 40 g boter en 50 g bloem   BereidingMaak op basis van een bechamelsaus een sauce Mornay (boter, bloem, melk en kaas). Voeg wanneer deze is afgekoeld de eidooier toe. Portioneer de zeeduivelfilet in […]

  Ingrediënten
640 g zeeduivelfilet
200 g Belgische spinazie
5 dl melk
2 dl eidooier
250 g geraspte oude kaas
12 ronde pastavellen
40 g boter en 50 g bloem

 

Bereiding
Maak op basis van een bechamelsaus een sauce Mornay (boter, bloem, melk en kaas). Voeg wanneer deze is afgekoeld de eidooier toe. Portioneer de zeeduivelfilet in 16 gelijke medaillons en grilleer deze aan één kant met een ruitmotief. Houd de vis daarna warm.

Schep twee eetlepels Mornaysaus in een diep bord en gratineer onder de salamander. Bak de spinazie kort aan en breng op smaak. Kook de lasagnevellen beetgaar (al dente).

Presentatie: leg in de Mornaysaus een lasagnevel met hierop iets spinazie en twee stukjes zeeduivel. Plaats daarop weer een lasagnevel. Leg hier bovenop weer spinazie en zeeduivel en sluit af met een lasagnevel.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels