artikel

Meloen frappe

Horeca

Ingrediënten1 rijpe oogmeloen2 takjes dragon8 mintblaadjes2 dl Pernod of anisette (anijslikeur)2 dl mineraalwater (zonder koolzuur)15 gr. Citroensap10 ijsblokjes vanilleijs Bereiding Snij de meloen doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit. Doe de stukjes meloen en de verse kruiden in de mengkom (met stalen mes) van de keukenmachine. Laat de machine draaien tot de […]

Ingrediënten
1 rijpe oogmeloen
2 takjes dragon
8 mintblaadjes
2 dl Pernod of anisette (anijslikeur)
2 dl mineraalwater (zonder koolzuur)
15 gr. Citroensap
10 ijsblokjes
vanilleijs

Bereiding
Snij de meloen doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit. Doe de stukjes meloen en de verse kruiden in de mengkom (met stalen mes) van de keukenmachine. Laat de machine draaien tot de meloen gepureerd is. Voeg de Pernod, het mineraalwater en eventueel een scheutje citroensap toe. Laat de machine draaien tot alles goed vermengd is. Schenk het sap in een kan en zet afgedekt met een stuk folie in de koelkast. Doe voor het serveren de ijsblokjes in de mengkom, zet de machine aan en laat draaien, totdat de blokjes vergruisd zijn. Schep 15 gr. vanilleijs in elk glas en schenk het koele sap erbij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels