artikel

Meloensalade met garnalen

Horeca

Ingrediënten1/2 meloen 200 gram garnalen200 gram worteltjes 1 appel 75 gram mayonaise75 gram slagroom 1 lepel tomatenketchup 1 uitje 5 gram paprikapoeder1/2 citroenpeperzoutworcestersaus sherry cognac BereidingHaal het vruchtvlees uit de meloen en snij het aan reepjes. Snij de worteltjes in blokjes kook ze gaar. Klop de room stijf en meng deze door de mayonaise. Schil […]

Ingrediënten
1/2 meloen
200 gram garnalen
200 gram worteltjes
1 appel
75 gram mayonaise
75 gram slagroom
1 lepel tomatenketchup
1 uitje
5 gram paprikapoeder
1/2 citroen
peper
zout
worcestersaus
sherry
cognac

Bereiding
Haal het vruchtvlees uit de meloen en snij het aan reepjes. Snij de worteltjes in blokjes kook ze gaar. Klop de room stijf en meng deze door de mayonaise. Schil de appel, snij hem in plakjes en meng deze met de mayonaise. Snij de ui ragfijn en voeg ook deze toe. Brengen het mengsel op smaak met wat worcestersaus, peper, zout, paprikapoeder, tomatenketchup, sherry en cognac. Pers de citroen uit en voeg ook wat citroensap toe. Meng de saus voorzichtig met de meloen, de worteltjes en de garnalen. Schep het mengsel in cocktailglazen, nadat het een tijdje in de koelkast is afgekoeld. Serveer er warme toast en boter bij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels