artikel

Met appelstroop gelakkeerde Sint-Jakobsmossel met een saus van snert en broodcr

Horeca

Ingrediënten
320 g verse Sint-Jakobsmosselen
100 g casinobrood
300 g gemengde salade
200 g spliterwten
50 g appelstroop
100 g crème fraîche
600 g broeipoten (voor bouillon)
knoflookolie

Bereiding
Bak de Sint-Jakobsmossel krokant aan en blus af met het vocht van de mossel. Voeg de appel-stroop toe en laat dit zachtjes koken totdat de mossel gaar is.

Week de spliterwten in water. Maak een bouillon van de broeipoten. Pluk de broeipoten en passeer de bouillon. Voeg hier de spliterwten aan toe en laat ze garen. Maak nu van de snert in de blender een gladde saus. Snijd van het brood kleine croutons en besprenkel deze met knoflook-olie. Bak ze in olijfolie goudbruin.

Presentatie: maak de gemengde salade aan en dresseer deze op het bord. Leg hierop de gelakkeerde Sint-Jakobsmossel en strooi de broodcroutons er omheen. Verdeel de snertsaus op het bord en voeg de crème fraîche er aan toe. Decoreer het gerecht met crispy chiffonade van prei (zie Tip van de Meester).
Terug naar receptenoverzicht…