artikel

Mokkasabayon met chocoladeflinter en pistache-ijs

Horeca

Ingrediënten
Sabayon
8 st eidooiers
2 dl Moscato wijn
100 g suiker
1/2 tl mokka-extract
1 tl Tia Maria
50 g chocoladeflinters
Pistache ijs:
4 bl Pistache-ijs
25 g couverture bitter
1 dl tuilebeslag
8 st rasters van spinsuiker

Bereiding
Smelt de couverture en vul hiermee een cornetje. Spuit hiervan 4 spiraalvormen met een doorsnede van 10 cm op vetvrij papier. Maak met de spinsuiker rasters van 15 bij 8 cm op vetvrij papier. Bak het tuile in de oven en leg het hierna over een tulpachtig vormpje zodat er van het beslag een vorm wordt gemaakt.

Vermeng voor de sabayon de eidooiers met de suiker, Moscato, mokka extract en de Tia Maria. Klop van deze ingrediënten een luchtige sabayon, zodra de binding is bereikt, voeg de chocoladeflinters eraan toe.

Verdeel de sabayon over 4 diepe borden, plaats in het midden van het bord de tuile met daarin een bolletje pistache-ijs. Leg de chocolade-ringen op het ijs, zodat deze eromheen zakken. Zet de 2 rasters van spinsuiker tegen elkaar aan, net over het ijs. Bestrooi het geheel met poedersuiker.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels