artikel

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met een stamppotje van wilde spinazie met spe

Horeca

Ingrediënten
600 g kabeljauwfilet
800 g Friese borgers
300 g wilde spinazie
100 cc melk
75 g roomboter
150 cc visfond
100 cc kalfsfond
50 cc dragon azijn
50 g linzen
40 g spekjes

Bereiding
Schil en kook de borgers, stoom ze hierna mooi droog. Druk de aardappels door een pureeknijper en maak er met de boter en warme melk een stevige puree van.Kook de linzen met iets zout.

Was en snijd de spinazie grof en meng deze door de puree; houd de puree warm. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.

Bak de kabeljauw aan de huidzijde in weinig olijfolie mooi krokant. Gaar verder in de oven op een matige temperatuur.

Laat de brunoise van spek warm worden (niet uitbakken) in de bakpan om de smaak af te geven.
Blus af met dragonazijn en de beide fonds. Voeg op het laatst de kort gekookte linzen toe.

Presentatie: Leg een ring op het bord en vul deze met de stamppot op het bord; leg hierop de kabeljauwfilet.

Lepel rondom de kabeljauw de saus(jus) met spekjes en linzen. Maak het gerecht af met de jus van spekjes en linzen.
Terug naar receptenoverzicht…