artikel

Op de huid gebakken snoekbaars met gebakken rode kool

Horeca

Ingrediënten
480 g snoekbaarsfilet à 120 g met vel
120 g rode kool
1 teen knoflook
1 appel
25 g honing
1 sjalot
25 g appelstroop
0,5 dl natuurazijn
1 dl rode wijn
1 dl olijfolie
1 schorseneer

Bereiding
Smoor de rode kool met de knoflook in wat boter totdat de kool gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Kook de rode wijn met de natuurazijn, de appelstroop en het gesnipperde sjalotje.
Reduceer de saus tot de helft. Voeg als laatste de olijfolie toe zodat de rode wijn-sjalottenvinaigrette wordt verkregen. Snijd van de appel mooie partjes en karameliseer deze in de honing. Bak de snoekbaarsfilet op de huid, draai deze vervolgens om in de pan en voeg een klontje boter toe om de vis langzaam gaar te laten worden.

Presentatie: centreer de rode kool op het bord. Leg er de gekarameliseerde appelschijfjes tegenaan en omring de compositie met wat saus. Leg de snoekbaarsfilet er bovenop.
Terug naar receptenoverzicht…