artikel

Op verschillende manier bereid koffiedessert

Horeca

Ingrediënten3 dl koffiesiroop (verhouding 100 g suiker op 1 dl koffie) 2 dl room 4 quenelles vanille-ijs 4 kleine mokka crème brûlée (1 dl melk, 2 dl slagroom, 1,5 dl eidooier, 60 g suiker,15 g rietsuiker, 20 g koffiebonen) 16 filoplaatjes gekarameliseerd 8 quenelles mokkamousse (150 g witte chocolade, 50 g boter, 1,5 dl room, […]

Ingrediënten
3 dl koffiesiroop (verhouding 100 g suiker op 1 dl koffie)
2 dl room
4 quenelles vanille-ijs
4 kleine mokka crème brûlée (1 dl melk, 2 dl slagroom, 1,5 dl eidooier, 60 g suiker,
15 g rietsuiker, 20 g koffiebonen)
16 filoplaatjes gekarameliseerd
8 quenelles mokkamousse (150 g witte chocolade, 50 g boter, 1,5 dl room, 1 dl eiwit,
75 g suiker, 4 g gelatine, 3 cl koffie-essence, 4 cl Tia Maria)

Bereiding
Van melk (zachtjes laten trekken met de koffiebonen), slagroom, eidooier, suiker en vanillesuiker de crème brûlée maken.

In een glas een beetje Tia Maria doen en hierop het vanille-ijs. Overgieten met de koffiesiroop en hier overheen de lobbig geslagen room.

Van de filoplaatjes en de mokkamousse een torentje maken.

De crème brûlée afbranden met rietsuiker.

Alle ingrediënten apart op een groot bord dresseren.