artikel

Parelhoenfilet in groene kool met serrano-ham, sojasaus en sesamzaadjes

Horeca

Ingrediënten
620 g parelhoenfilet (4 borsten)
120 g kipfilet
1 eiwit
80 g Serrano-ham (4 plakken)
1 kg asperges AA-kwaliteit
1 dl gevogeltefond
10 cl sojasaus
5 g sesamzaadjes
1,2 kg Roseval-aardappelen
100 g groene koolbladeren
20 g roomboter
peper en zout

Bereiding
Schil de asperges en kook ze in water met zout. Ontdoe de parelhoenfilets van vel en zenen en kruid met zout en peper. Blancheer de groene-koolbladeren en laat ze goed drogen. Pureer de kipfilet met eiwit in een keukenmachine, breng de farce vervolgens op smaak met zout en peper.

Tourneer de Roseval-aardappelen en kook ze met water en zout. Neem de koolbladeren en smeer deze in met de kippenfarce, leg hier de plakjes Serrano-ham op en vervolgens de parelhoenfilets.

Rol het geheel voorzichtig in plasticfolie. Gaar de rol in de oven au bain marie op 80 graden gedurende 20 minuten.

Kook de gevogeltefond sterk in, voeg de sojasaus en sesamzaadjes toe en monteer met roomboter.

Leg de asperges in het midden op het bord, snijd de parelhoenrol in plakjes en leg deze op de asperges. Plaats de aardappels naast de asperges en verdeel de sojasaus over het bord.
Terug naar receptenoverzicht…