artikel

Parmesan Spinach Dip

Horeca

Ingrediënten
Spinach dip:
360 g bevroren spinazie
0,3 l knoflookroomsaus
196 g champignons
20 g sjalot ovaal
70 g mozzarella
45 g parmezaanse kaas geraspt
1 citroen sap
3 g zout
3 g zwarte peper grof gemalen
3 g Italiaanse kruiden
3 g boter
0,045 l zure room
Tomato relish:
0,023 l olijfolie
363 g rode uien
julienne
363 g zomertomaten
0,113 l rode-wijnazijn
113 g bruine basterdsuiker
0,136 l tomatensaus
11 g zwarte peper grof gemalen
Garnering:
32 parmezaanse crackers

Bereiding:
spinaziedip:
snijd de champignons en julienne. Sauteer de champignons en uien in de boter met de Italiaanse kruiden gaar. Ruim af en laat afkoelen. Ontdooi de spinazie en pers het water eruit; gebruik hierbij een doek. Hak de spinazie fijn. Voeg kazen, kruiden, (koude) champignons en uien toe. Vermeng de gehakte spinazie met knoflook-roomsaus. Goed mixen.

Tomato relish: karameliseer in een brede pan de uien op een middelhoog vuur. Voeg hier de tomaten aan toe en sauteer 5 minuten. Voeg de azijn en basterdsuiker toe. Breng aan de kook, verlaag de temperatuur en laat tot de helft inkoken (1,5 uur). Voeg tomatensaus en gebroken, grove zwarte peper toe en laat 10 minuten koken. Haal van het vuur en laat afkoelen in een ijswaterbad.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels