artikel

Piramide van honing-maanzaadparfait

Horeca

  Ingrediënten127 g suiker 50 g honing 150 g melk290 g room 50 g eidooier 35 g eiwit 1 vanillestokje 5 g maanzaadcrème karamel (35 g suiker, 35 g room) krokante koekjes   BereidingParfait: breng 50 g honing met 12 g suiker en 10 g water aan de kook en giet dit kokend op de […]

  Ingrediënten
127 g suiker
50 g honing
150 g melk
290 g room
50 g eidooier
35 g eiwit
1 vanillestokje
5 g maanzaad
crème karamel
(35 g suiker, 35 g room)
krokante koekjes

 

Bereiding
Parfait:
breng 50 g honing met 12 g suiker en 10 g water aan de kook en giet dit kokend op de eiwitten. Sla de massa in de keukenmachine direct luchtig tot hij koud is. Verwarm de crème karamel licht en spatel een gedeelte door de luchtige massa. Sla 190 g slagroom met het merg van 1 vanillestokje en 5 g maanzaad lobbig. Spatel alle ingrediënten door elkaar en vorm hiermee de piramide. Strijk hem glad af met een lepel. Haal er aan de onderkant een kleine hoeveelheid uit en vries de piramide in.

Karamelijs: laat 115 g suiker karameliseren. Blus af met de melk. Af laten koelen en daarna de room en de eidooier toevoegen en laten garen. Draai de massa op in de ijsmachine.Vul de hard geworden piramides met het karamelijs en laat ze ongeveer 10 uur in de vriezer staan alvorens te storten.

Bak krokante koekjes naar eigen keuze om de zijkanten te bekleden.

Presentatie: stort de piramide op een bord. Bekleed hem met koekjes. Spuit er strepen crème karamel omheen. Garneer met een dot spinsuiker.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels