artikel

Rogvleugelfilet met du puy-linzen,navets, kreeftenjus

Horeca

Ingrediënten
4 rogvleugelfilets à 150 g
200 g linzen
200 g navets
2 dl kreeftenjus
2,5 dl beurre blanc (visfond, witte wijn, peterselie, dille, sjalotten, room, roomboter)
1 dl olijfolie + 0,5 dl geklaarde boter
peper en zout

Bereiding
Linzen weken en hierna gaarkoken in een gedeelte van de visfond.

Navets schoonmaken en tourneren, hierna aanzetten in olijfolie, en kruiden met peper en zout.De kreeftenjus tot de helft laten inkoken. De Beurre blanc warm maken, niet afbinden met boter.

Rogvleugels kruiden met zout en peper en bakken in olijfolie met geklaarde boter.

De linzen aanzetten met een sjalotje en hierna kruiden.

De linzen en de navets in het midden van het bord leggen met hierop de rogvleugel. Beurre blanc met de roomboter opschuimen en dresseren op het bord; de kreeftenjus hierop scheppen.
Terug naar receptenoverzicht…