artikel

Rolmops van rogvleugel en zalm, gestoofd in kruidenbouilon

Horeca

400 g rogvleugel
150 g zalmfilet
150 g intkvis (poulpe)
1 l visbouillon
10 kruidnagels
500 g tomaten
1 bos bosuitjes
8 asperges (4 witte, 4 groene)
10 g zalmkaviaar
12 viooltjes
peper, zout en boter

Bereiding:
maak de inktvis schoon en snijd deze in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon. Ontvel de tomaten. Stoof de inktvis met de tomaten en de bosuitjes gaar en breng het geheel op smaak.Vorm van de rogvleugel en de in plakken gesneden zalmfilet een ‘rolmops’. Zet het geheel vast met cocktailprikkers en een paar kruidnagels. Pocheer de rolmops glazig gaar in de visbouillon.

Maak de asperges schoon. Kook de witte asperges gaar in water met een vleugje zout en een beetje boter. Blancheer de groene asperges in koken water met zout. Laat hierbij de boter weg, anders gaan de groene asperges onder invloed van zuren in de boter verkleuren.Schep de ragout op de voorverwarmde borden. Plaats hierop de rolmops van rogvleugel en zalm (verwijder de cocktailprikkers).
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels