artikel

Salade met gebraden kwartelboutjes, gebakken ganzenlever en balsamicodressing

Horeca

Ingrediënten
16 kwartelboutjes
120 g ganzenlever (4 plakken)
4 salades van gemengde slasoorten
1 dl olijfolie (extra vergine)
0,5 dl balsamico azijn
bieslook
75 g shii-take
zout en peper

Bereiding
Kwartelboutjes licht zouten en peperen en krokant bakken in iets olijfolie.

Van frisésla, roquettesla en veldsla een kleine salade maken. De salade op het midden van het bord schikken.

De nog warme kwartelboutjes rond de salade verdelen.

De olijfolie, de balsamico azijn en de fijngesneden bieslook mengen tot een frisse dressing. De dressing op smaak brengen en over de salade heen scheppen.

De ganzenlever bakken (zie Tip van de Meester) in een anti-aanbakpan. Gelijktijdig de shii-take krokant bakken.

Presentatie: de ganzenlever midden op de salade leggen en er de shii-take omheen lepelen.
Terug naar receptenoverzicht…