artikel

Salade van gebakken Sint-Jacobsmosselen met witte asperges

Horeca

Ingrediënten
12 coquilles schoon
12 witte asperges
1 kropsla
1/4 krop frisé
1/4 krop eikenbladsla
100 g veldsla
80 g beurre noisette
50 g sojasaus (Kikkoman)
20 g limoensap
30 g sjalotten
1/2 teentje knoflook
1 tomaat
10 g basilicumblaadjes
10 g bieslook
100 g roomboter
zout en peper

Bereiding
De coquilles bewaren in een doek zodat het vocht opgevangen wordt. De asperges schillen. De schillen een aantal minuten koken met water, zout en boter. Het verkregen vocht passeren en hierin de asperges koken.

Sjalotten in fijne brunoise snijden en mengen met soja, limoensap en geperste knoflook. Tomaat pliceren en in blokjes snijden. Bieslook en basilicum hakken. De slasoorten plukken, wassen en drogen. De coquilles snel aan twee kanten in boter bakken.

Beurre noisette in een pan verwarmen; sojamarinade, tomaatblokjes en gehakte kruiden toevoegen. De boter mag beslist niet koken. Asperges in de lengte halveren. De slasoorten met dressing, zout en peper dresseren op het bord.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels