artikel

Salade van gemarineerde asperges met een carpaccio van lichtgerookte zeeduivel

Horeca

Ingrediënten
300 g zeeduivelfilet
8 groene asperges
200 g slasoorten (frisé, lollo rosso)
50 g kruiden (dragon, kervel, tuinkers, shiso)
1 pomodori tomaat
Dressing:
1 eidooier
1 theelepel mosterd
0,5 dl dragonazijn
2 tk tijm
2 dl olijfolie
peper en zout

Bereiding:
Zeeduivel: schoonmaken en licht roken, laten afkoelen, in plastic folie rollen en in de diepvries laten aanvriezen.

Dressing:
eidooier met azijn los roeren en daarna langzaam olie toevoegen. De fijngesneden tijm erdoor roeren en op smaak brengen. De asperges zorgvuldig schillen en er een julienne van snijden. Gedurende 2 uur marineren in de dressing. De tomaat ontvellen en in kleine blokjes snijden. De kruiden plukken en de fijn geplukte sla wassen.

Presentatie:
de sla samen met de gemarineerde asperges in een ronde steker op het bord dresseren. Van de aangevroren zeeduivel dunne tranches snijden en die op de gemarineerde aspergesalade leggen. Bestrooien met zout en peper uit de molen. Het kruidenmengsel op het torentje leggen en de ring weghalen. De dressing en de tomaat concassee om het gerecht heen dresseren. Laat de zeeduivel voor het serveren even op temperatuur komen.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels