artikel

Summerpudding

Horeca

Ingrediënten
6 plakken brioche
4 gelatineblaadjes
100 ml zoete witte wijn
100 g basterdsuiker
20 ml citroensap
100 g aardbeien
100 g frambozen
100 g blauwe bessen
100 g rode bessen
100 g bramen
100 ml slagroom
vanille-roomijs

Bereiding
Laat gelatineblaadjes weken in koud water. Maak het fruit schoon en bewaar het afgedekt in de koeling. Bedek de terrinevorm met plasticfolie en bekleed de bodem met briocheplakken.

Verwarm wijn en citroensap en voeg suiker toe. Los gelatine op in dit mengsel. Verdeel mengsel over 2 rvs-bakjes en voeg bij het ene het rode fruit en bij het andere het blauwe. Vul de terrinevorm laagje voor laagje: brioche, rood fruit, brioche, blauw fruit enzovoort. Eindig met brioche. Sprenkel het vocht dat overblijft over de brioche en dek de terrine af met plasticfolie. Zet de terrine minimaal 6 uur in de koeling.

Snijd de terrine in plakken van 2 cm. Maak een qeunelle van de geslagen slagroom en leg deze net buiten het midden van het bord. Leg daarnaast de Summerpudding en een mooi bolletje van het vanille-roomijs. Garneer met een beetje vers fruit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels