artikel

Taartje van gekonfijte eendenbout met hete bliksem, ganzenlever en een zoetzure

Horeca

Ingrediënten
4 gekonfijte eendenboutjes
300 g ganzenlever
300 g aardappelpuree
2 elstar appels (partjes)
2 dl sterke gevogeltefond
2 eetlepels honing
1 eetlepel appelazijn
2 klontjes boter
1 eetlepel port
1 eetlepel jus de veau
klein beetje ganzenvet

Bereiding
Pluk het gare eendenvlees van het boutje. Doe port, jus de veau en wat ganzenvet in een pannetje en breng het aan de kook. Haal van het vuur en voeg het eendenvlees toe. Houd het warm, niet meer laten koken.

Zet de appelpartjes aan in een koekenpan met wat boter en suiker. Verwarm de aardappelpuree en schep de appeltjes door de warme aardappelpuree. Doe voor de saus azijn, fond en honing in een pannetje. Laat dit een klein beetje reduceren en monteer af met wat boter. Bak de ganzenlever om en om en bestrooi deze na het bakken met peper en zout.

Leg voor de presentatie een ring van 11 cm doorsnee op het midden van het bord en schep de hete bliksem erin. Verdeel het eendenvlees en de ganzenlever er bovenop. Lepel de saus er omheen.
Terug naar receptenoverzicht…