artikel

Terrine van verse geitenkaas, gerookte zalm en notensla

Horeca

Ingrediënten
500 g verse geitenkaas
400 g gerookte zalm
2 bos notensla
100 g crème fraîche
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 teen knoflook (gesnipperd)
1 tl limoenolie
peper en zout

garnering:
50 g verschillende slasoorten
0,5 vel filodeeg
1 sjalotje
1/4 bs kervel
1/4 bs peterselie
1/4 bs koriander
0,5 dl aceto balsamico
2,5 dl olijfolie
peper en zeezout

Bereiding
Bedek voor de terrine de vorm met plasticfolie ruim tot over de rand, leg hierover de dungesneden plakken van gerookte zalm. Leg deze dakpansgewijs over elkaar en laat aan beide zijden 3 cm overhangen.

Maak van de geitenkaas en de overige ingrediënten een gladde massa, vul de vorm zodanig dat de massa voldoende gevuld is. De kaasmassa wordt nu bedekt met de overhangende zalm en hierna dichtgemaakt met de plasticfolie. Zet de terrine onder druk weg in de koeling.

Snijd uit het filodeeg minimaal 8 driehoeken, bestrijk deze met olijfolie en strooi hierover de helft van de kruiden.

Bak de vellen filodeeg krokant in de oven gedurende enkele minuten. Maak van de andere helft van de kruiden een kruidenvinaigrette met aceto balsamico, olijfolie en een sjalotje.

Verdeel de terrine in plakken van 1,5 cm. Maak van de verschillende slasoorten een klein bouquet en leg dit op het bord waartegen een plak van de terrine wordt gelegd.

Verdeel de vinaigrette over de sla en leg de vellen krokante filodeeg op de terrine.
Terug naar receptenoverzicht….