artikel

Verschillende rauwe vissoorten met sojasaus

Horeca

Ingrediënten
60 g tarbotfilet
60 g zeebaarsfilet
60 g wilde zalmfilet
60 g tonijnfilet
60 g sint-jakobsmosselen
60 g kabeljauwfilet
4 Bretonse oesters
50 g vongele (Italiaans schelpdier)
5 cl olijfolie
0,5 dl witte wijn
40 g sjalot
1 bos tijm, 1 laurierblaadje
40 g zeewierpasta (norinade)
40 g mierikswortelpasta (wasabi)
40 cl sojasaus
12 g zalmforelkuit
40 g citroen

Bereiding
Snipper het sjalotje en snijd de citroen in part-jes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de schelpdieren, het sjalotje, de tijm en de laurier toe. Blus af met witte wijn, omschudden tot de schelpen open gaan, laat afkoelen.

Snijd de verschillende vissoorten in mooie gelijke plakjes. Neem een oesterbord en leg in de verschillende vakjes zeewierpasta met daarop de verschillende plakjes rauwe vis. Open de oesters en leg deze ook op het bord.

Spuit kleine toefjes mie-rikswortelpasta rondom de vissoorten en garneer het geheel met de zalmforelkuit en partjes citroen. Giet de sojasaus in het midden van het bord of serveer deze apart.
Terug naar receptenoverzicht…