artikel

Warme oesters, tarbot en coquilles met prei

Horeca

Ingrediënten
8 Zeeuwse wilde oesters
200 g Noordzee-tarbot
2 coquillenootjes
2 sjalotjes
30 g boter
2 dl droge witte wijn
peper en zout
1 preivoet
4 eetl room
1 mespuntje kerrie
1 bos fijngesneden bieslook
60 g koude klontjes
boter

Bereiding:
Open de oesters en zeef het vocht. Snipper de sjalotjes en voeg ze samen met de wijnen; reduceer tot een derde.Giet het oesternat bij de reductie en zeef vervolgens de sjalotjes er uit.

Snijd de prei in een ragfijne julienne en fruit de julienne samen met de 30 g boter zachtjes aan.Voeg de room bij de reductie en het mespuntje kerrie; laat nog even inkoken.Klop de koude klontjes boter er doorheen.

Presentatie:
Pocheer de oesters kort in een gedeelte van de saus. Stoom de tarbot en de coquillenootjes gedurende 3 minuten in een hete stoompan. Dresseer de prei op de borden, leg hierop de tarbot en de coquilles en als laatste de oesters. Lepel de saus over de oesters en bestrooi ze met de fijngesneden bieslook.
Terug naar receptenoverzicht…