artikel

Windrakerhöfkekaasje in katenspek uit de oven met stroopsaus

Horeca

Ingrediënten
4 st Windrakerhöfke-kaasjes à 70 gram
8 pl katenspek
2 tk tijm
peper en zout
stroopsaus:
50 g appel-perenstroop
1 dl appelsap
1 tk tijm

Bereiding:
Pluk de tijm en snijd de blaadjes fijn. Maak de kaasjes op smaak met wat peper en zout en strooi er de tijm overheen. Pak de kaasjes in met het katenspek en plaats ze gedurende 2 minuten in de oven op 210°C. Het katenspek is dan krokant en het kaasje zacht en lauwwarm.

Stroopsaus: Verwarm de stroop met appelsap en de rest van de tijm.

Presentatie: Leg het kaasje in het midden van het bord en lepel de stroopsaus er omheen. Serveer er bij voorkeur mooi grof Limburgs roggebrood bij.
Terug naar receptenoverzicht…