artikel

Zeetongfilets met meloen

Horeca

Ingrediënten4 aardappelen 1 Carmelmeloen of Cavaillon 12 zeetongfilets 2 sinaasappelen 4 dl vleesbouillon 2 dl rode wijn 1 dl Mandarine Napoleon 1 tl maÏszetmeel 4 muntblaadjes 5 gr. gekleurde peperbolletjes Peper Zout BereidingSchil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Halveer de meloen, verwijder de pitjes en […]

Ingrediënten
4 aardappelen
1 Carmelmeloen of Cavaillon
12 zeetongfilets
2 sinaasappelen
4 dl vleesbouillon
2 dl rode wijn
1 dl Mandarine Napoleon
1 tl maÏszetmeel
4 muntblaadjes
5 gr. gekleurde peperbolletjes Peper
Zout

Bereiding
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water. Halveer de meloen, verwijder de pitjes en haal met behulp van een Parijs uitsteeklepeltje zoveel mogelijk bolletjes uit het vruchtvlees. Spoel de zeetongfilets en halveer ze in de lengte. Breng wat water, samen met een nootje boter, peper en zout, aan de kook en pocheer er de visfilets ca. drie minuten in. Pers ondertussen de sinaasappelen giet het sap door een zeef en breng het vervolgens, samen met de vleesbouillon en de rode wijn aan de kook. Laat even inkoken en voeg er de Mandarine Napoleon aan toe. Laat opnieuw inkoken. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng verder op smaak met peper en zout. Giet op vier borden een sausspiegel, plaats enkele aardappelen in het midden, schik er de meloenbolletjes en de zeetongreepjes rond en versier met een muntblaadje en enkele peperbolletjes. Serveer dit gerecht met een glaasje Pinot Noir of Beaujolais.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels