artikel

Zeewolffilet met een saus van krab, grijze garnalen en Leffe Blond

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen600 gram zeewolffilet125 gram gekookt krabbenvlees125 gram grijze garnalentwee eetlepels bloem250 gram wit van de preivier eetlepels roombotertwee eetlepels zonnebloem- of olijfoliezes eetlepels visfond1 dl slagroom1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)twee eetlepels fijngeknipte bieslookpeper uit de molen en zout naar smaak Bereiding: De zeewolffilet in gelijkmatige stukken snijden, bestuiven met […]

Ingrediënten voor 4 personen
600 gram zeewolffilet
125 gram gekookt krabbenvlees
125 gram grijze garnalen
twee eetlepels bloem
250 gram wit van de prei
vier eetlepels roomboter
twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie
zes eetlepels visfond
1 dl slagroom
1,5 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl)
twee eetlepels fijngeknipte bieslook
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding:


De zeewolffilet in gelijkmatige stukken snijden, bestuiven met wat bloem en om en om bakken in een mengsel van twee eetlepels olie en twee eetlepels boter tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn. De plakken in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.Het wit van de prei in fijne ringetjes snijden. Twee eetlepels roomboter verwarmen in een koekenpan en hierin de preiringetjes roerbakken. Visfond en het bier erbij doen en vier tot vijf minuten goed verwarmen. Tenslotte de room erdoor roeren en het krabbenvlees en de grijze garnalen bij beetjes erdoor mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Plakken zeewolffilet en saus verdelen over voorverwarmde borden. Garneren met fijngeknipte bieslook. Serveren met gebakken krielaardappeltjes, in boter gestoofde peultjes en in boter gestoofde reepjes venkelknol. Drink hierbij een goed gekoeld glas Leffe Blond.Prijs van een flesje Leffe Blond (30 cl): 0,66 euro (landelijke advies horecaprijs).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels