artikel

Andijviestamppot met bacon en tomaat

Horeca

Ingrediënten 1,5 kg. aardappelen 600 gr andijvie 2 uien 4 tomaten 200 gr bacon zout 30 gr. boter versgemalen peper 2 dl melk 160 gr. roomkaas met tuinkruiden BereidingswijzeSchil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water. Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes. Pel en snipper de […]

Ingrediënten
1,5 kg. aardappelen
600 gr andijvie
2 uien
4 tomaten
200 gr bacon
zout
30 gr. boter
versgemalen peper
2 dl melk
160 gr. roomkaas met tuinkruiden

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water. Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes. Pel en snipper de ui . Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd de bacon in grove stukken . Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig. Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten. Maal er peper boven. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor. Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even. Verdeel over de borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels