artikel

Bloemkoolstamppot met walnotensaus

Horeca

Ingrediënten 1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes Zout Peper 1 bloemkool in roosjes 80 gr boter 75 gr grof gehakte en 4 hele walnoten 30 gr bloem 2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet) 8 ml zoete sojasaus (ketjap manis) 2,5 gr ketoembar (gemalen koriander) 15 gr fijngesneden selderij BereidingswijzeKook de aardappelen in water met […]

Bloemkoolstamppot met walnotensaus

Ingrediënten
1 1/4 kg geschilde aardappelen in blokjes
Zout
Peper
1 bloemkool in roosjes
80 gr boter
75 gr grof gehakte en 4 hele walnoten
30 gr bloem
2 1/2 dl kruidenbouillon (van tablet)
8 ml zoete sojasaus (ketjap manis)
2,5 gr ketoembar (gemalen koriander)
15 gr fijngesneden selderij

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Verhit 15 gr boter en bak de gehakte walnoten. Smelt 30 gr boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen. Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken. Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak . Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 gr boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak. Verdeel de stamppot over het midden van de borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek . Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels