artikel

Carpaccio van tomaat met runderribeye

Horeca

Ingrediënten
400 gram runderribeye
100 gram gandaham flinterdun gesneden
8 ganzenleverkrullen
4 blaadjes koningskruid
peper en zout
3 dl olijfolie
wit van 1 frisé
5 tomaten
50 gram rucola
french dressing op basis van olijfolie

Bereiding
Snijd de runderribeye bij het vetoog in over de lengte van het vlees. Verwijder het vet en snijd mooie grote, dunne plakken vlees. Leg hierop de plakken gandaham. Rol het vlees strak op en omwikkel het met plastic folie. Bind de uiteinden dicht. Leg de ‘worst’ 30 minuten in de vriezer.

Was de tomaten, dompel ze 12 seconden in kokend water, laat ze schrikken in ijswater en pel ze vervolgens.

Presentatie:
druppel op de spiegel van het bord wat olijfolie. Kruid met peper en zout.
Leg hierop over de gehele bordspiegel, de flinterdun gesneden schijfjes tomaat. Leg er speels wat geplukte ‘blaadjes koningskruid overheen. Kruid met peper en zout.

>Bedek met de dun gesneden ribeye met gandaham. Schik in het midden een dot frisé en rucola, aangemaakt met french dressing. Leg hier 2 gerookte ganzenleverkrullen tegenaan en garneer met wat kervelpluksel.

Terug naar overzicht recepten…