artikel

Crostini met tomaat en garnalen

Horeca

Ingrediënten
2 trostomaten
150 g roze garnalen
1 eetlepel fijngehakte basilicum
zout
hot peppersauce
1 voorgebakken stokbrood
1 teen knoflook
3-4 eetlepels olijfolie extra vièrge
versgemalen vierkleuren peper

Crostini met tomaat en garnalen

Bereiding
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep in een kom de tomaatblokjes met de garnalen en basilicum door elkaar. Voeg zout en enkele druppels hot peppersauce toe. Laat dit mengsel minstens een kwartier staan.

Snijd het stokbrood in dunne plakjes en rooster ze op een voorverwarmde grillplaat of op een bakplaat onder een voorverwarmde grill in enkele minuten goudbruin. Wrijf de sneetjes direct van de grill in met een doorgesneden teen knoflook en sprenkel er olijfolie over. Verdeel het tomaten-garnalenmengsel over de crostini en maal er royaal peper boven.