artikel

Drentse stamppot gele raapjes met parelhoenderboutjes

Horeca

(voor tien personen) Ingrediënten3 kg aardappelen 1,5 kg gele raapjes 100 g stroop 150 g boter 100 cc koksroom 0,5 l melk 1 theelepel nootmuskaat peper zout 2 kg parelhoenderboutjes 10 Williams-peren BereidingswijzeKook de aardappelen gaar en pureer ze. Schil de gele raapjes en snijd ze in repen. Kook ze vervolgens in de melk op […]

(voor tien personen)

Ingrediënten
3 kg aardappelen
1,5 kg gele raapjes
100 g stroop
150 g boter
100 cc koksroom
0,5 l melk
1 theelepel nootmuskaat
peper
zout
2 kg parelhoenderboutjes
10 Williams-peren

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Schil de gele raapjes en snijd ze in repen. Kook ze vervolgens in de melk op een matig vuur beetgaar. Dit geeft ze een mooiere kleur en een zachtere smaak. Giet de raapjes af en voeg ze toe aan de aardappelpuree samen met de stroop, de boter, nootmuskaat en de koksroom. Meng dit geheel voorzichtig zodat de structuur van de raapjes duidelijk zichtbaar en intact blijft. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Braad de parelhoenderboutjes in weinig boter mooi goudgeel aan. Gaar ze in een voorverwarmde oven van 175 graden. Verdeel de parelhoenderboutjes over de stamppot en garneer het geheel met hele Williams-peren en een takje peterselie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels