artikel

Duizendblad van kabeljauw, prei en oesterzwammen

Horeca

Ingrediënten

500 gram Deense kabeljauwfilet met vel
2 st wit van prei middelgroot
150 gram oesterzwammen
2 blaadjes lavakruid
1/2 teen knoflook
6 dl room
3 sneetjes witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kappertjes
1/4 teen knoflook
1 eetlepel peterselie gehakt
1 eetlepel mosterd
peper en zout
1 sjalot
2 dl Noilly Prat
1 dl witte wijn
1,5 dl visfumet
1 dl room
1 dl zure room
60 gram roomboter
zuring

Bereiding
Bereiding saus:

maak een reductie van sjalotten, viskooknat en witte wijn. Voeg hierbij een scheutje azijn, room en Noilly Prat. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Voeg hierna de zure room en de boter toe.

Opmonteren en op smaak brengen. Voeg op het allerlaatste moment fijngesneden zuring toe.

Vis:

snijd de vis in gelijke porties van 120 gram. Snijd flinterdunne plakjes. Breng de vulling van in room ingekookte prei en oesterzwammen aan. Garneer met een laagje mosterd en broodkruim. Laat dit gedurende 15 minuten gaar worden in een matig hete oven op 180°C.

Presentatie:

leg de vis in. het midden van het bord en dresseer de saus eromheen.

Terug naar receptenoverzicht…