artikel

Fazant in zoutkorst met witlof in bruinbier

Horeca

Ingrediënten 1 fazanthaan 1 kg bloem 500 g zeezout 3 eieren peper 1/4 ui 1/2 teen knoflook 2 kruidnagels garnituur: 8 stronken witlof1 flesje donker bier 250 cc room 50 g bloem peper en zout Bereiding: kneed bloem, zeezout, eieren en wat water tot een deeg (zoutkorst). Maak de fazant schoon en kruid de buikholte […]

Ingrediënten
1 fazanthaan
1 kg bloem
500 g zeezout
3 eieren
peper
1/4 ui
1/2 teen knoflook
2 kruidnagels
garnituur:
8 stronken witlof1 flesje donker bier
250 cc room
50 g bloem
peper en zout

Bereiding:
kneed bloem, zeezout, eieren en wat water tot een deeg (zoutkorst). Maak de fazant schoon en kruid de buikholte met peper. Vul de fazant met ui, laurier, knoflook en kruidnagels. Verpak de fazant in het deeg en plaats het pakket in een voorverwarmde oven van 200’C gedurende 45 minuten.

Laat het gerecht hierna 15 minuten rusten. Kook de witlof in ruim water met wat zout beet-gaar en laat de stronkjes uitlekken op keukenpapier. Snijd de witlof in de lengte door, kruid de stukken met peper en zout en haal ze vervolgens door de bloem. Bak de witlofstronkjes goudbruin in een koekenpan. Blus het geheel af met bruinbier en slagroom en laat het vocht iets inkoken. Snijd de fazant in de zoutkorst dwars open en verdeel hem in stukken. Serveer de fazantstukjes met de witlof en een aardappelgarnituur naar keuze. Bijvoorbeeld pommes rösti of pommes frites.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels