artikel

Friese stampot hete bliksem met een hachee van kip

Horeca

(voor 10 personen) Ingrediënten3 kg aardappelen1,5 kg zoete aardappelen 250 g kristalsuiker 200 g bruine basterdsuiker 15 g kaneel 1 citroen 4 kruidnagel 3 laurierblaadjes 150 g boter 100 cc kookroom peper zout Hachee van kip1 kipfilet 400 g uienringen 3 laurierblaadjes 10 jeneverbessen 4 kruidnagels 4 dl rode wijn 150 g zilveruitjes 1 dl […]

(voor 10 personen)

Ingrediënten
3 kg aardappelen
1,5 kg zoete aardappelen
250 g kristalsuiker
200 g bruine basterdsuiker
15 g kaneel
1 citroen
4 kruidnagel
3 laurierblaadjes
150 g boter
100 cc kookroom
peper
zout
Hachee van kip
1 kipfilet
400 g uienringen
3 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
4 kruidnagels
4 dl rode wijn
150 g zilveruitjes
1 dl kookroom
peper
zout
kippenbouillon
500 g gebakken spekjes

Bereidingswijze
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze vervolgens in kleine partjes. Zet de appelpartjes in ruim water met toevoeging van de kristalsuiker, de basterdsuiker, kaneel, citroen, kruidnagels en laurierblaadjes op een matig vuur en kook ze in circa 25 minuten beetgaar. Laat de appelpartjes in het kookvocht afkoelen zodat ze nog doorgaren. Maak van de aardappelen, de boter en de kookroom een puree en schep de appelpartjes door de puree, breng het geheel op smaak met peper en zout.Snijd de kipfilet in gelijkmatige stukken en bak het geheel aan in wat boter, voeg de uienringen toe en breng het geheel op smaak met de kruiden en de zilveruitjes. Blus de hachee af met de rode wijn en kippenbouillon. Laat de hachee garen en bind deze met room en eventueel wat roux. Schep de puree op de borden, serveer de hachee hierbij en besprenkel het gerecht met in reepjes gesneden gebakken spekjes.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels