artikel

Gegrilde jacobsmosselen met aardappel-vinaigrette en kaviaar

Horeca

Ingrediënten 200 g bloemige aardappel 2 sjalotten 1 laurierblad 3 takjes tijm 50 g knolselderij 3 tenen knoflook (geplet) peper en zout 2 dl lichte bouillon 0,5 dl olijfolie 1 scheutje witte-wijnazijn 8 verse jacobsmosselen 50 g Iraanse Ocietra kaviaar enkele blaadjes gemengde salade (mesclum) of fijn gesneden rauwe, jonge spinazie Bereidingkook de aardappels (in […]

Ingrediënten

200 g bloemige aardappel
2 sjalotten
1 laurierblad
3 takjes tijm
50 g knolselderij
3 tenen knoflook (geplet)
peper en zout
2 dl lichte bouillon
0,5 dl olijfolie
1 scheutje witte-wijnazijn
8 verse jacobsmosselen
50 g Iraanse Ocietra kaviaar
enkele blaadjes gemengde salade (mesclum)
of fijn gesneden rauwe, jonge spinazie

Bereiding
kook de aardappels (in de schil) gaar in water met fijn gesneden sjalotten, laurier, turn, knolselderij, knoflook, peper en zout. Giet de aardappels af, schil ze en pureer ze. Slap de aardappelpuree iets af met bouillon, breng op smaak met peper en zout, azijn en olijfolie.

Steek de jacobsmosselen open, maak ze schoon en dep ze droog. Halveer ze en grilleer ze daarna kort. Kruid ze met peper en zout. Dresseer de aardappelvinaigrette op het midden van het bord met er omheen de kaviaar. Leg de salade mesclun of spinazie in het midden en de warme jacobsmosselen daar omheen.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels