artikel

Kabeljauwstamppot met mosterdsaus

Horeca

Ingrediënten 400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries) 1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes Zout Peper 1 krop ijsbergsla 30 gr boter 1 dl melk 30 gr. fijngehakte peterselie 23 gr. eetlepel fijngehakte dille (diepvries) Voor de mosterdsaus: 2 1/2 dl kippenbouillon (van tablet) 1 dl slagroom 45 gr. grove mosterd Maïszetmeel 1 eidooier Bereidingswijze […]

Ingrediënten
400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
1 1/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
Zout
Peper
1 krop ijsbergsla
30 gr boter
1 dl melk
30 gr. fijngehakte peterselie
23 gr. eetlepel fijngehakte dille (diepvries)
Voor de mosterdsaus:
2 1/2 dl kippenbouillon (van tablet)
1 dl slagroom
45 gr. grove mosterd
Maïszetmeel
1 eidooier

Bereidingswijze
Laat de kabeljauw in 5 minuten in water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Houd 4 mooie buitenste bladeren van de sla apart en snijd de rest in dunne reepjes. Breng de bouillon met de slagroom en de mosterd aan de kook en laat dit zonder deksel 4 minuten zachtjes koken. Bind eventueel met maïszetmeel. Roer er van het vuur af de eidooier door. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door. Verdeel de stamppot over de 4 slabladeren en leg die op de borden. Schep de saus eromheen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels