artikel

Kippenpoot met exotisch fruit en zuurkool

Horeca

Ingrediënten4 kippenpoten (zonder rugstuk) 2 theel. kipkruiden of zout, peper en paprikapoeder 2 eetl. zonnebloemolie 100 g gepelde lychees 1 grote geschilde carambola in plakjes 2 geschilde groene kiwi’s in schijfjes Nodig in de keuken: plank, braadpan, warmtebron en bestek Bereiding Kruid de kip met de kruiden Verwarm de olie in de pan Bak hierin […]

Kippenpoot met exotisch fruit en zuurkool

Ingrediënten
4 kippenpoten (zonder rugstuk)
2 theel. kipkruiden of zout, peper en paprikapoeder
2 eetl. zonnebloemolie
100 g gepelde lychees
1 grote geschilde carambola in plakjes
2 geschilde groene kiwi’s in schijfjes

Nodig in de keuken:
plank, braadpan, warmtebron en bestek

Bereiding
Kruid de kip met de kruiden
Verwarm de olie in de pan
Bak hierin de kip rondom goudbruin
Plaats het deksel schuin op de pan
Reken 40-50 minuten afhankelijk van de grootte van de kip
Keer de kip regelmatig en voeg de laatste 5 minuten het fruit toe
Lekker met aardappelpuree uit de grill

Kiptip
vervang kippenpoten door kippenbouten en reken dan 50-60 minuten

Wijntip
Vin d’Alsace.