artikel

Kiproerbakgerecht met kool, kerrie en fruit

Horeca

Ingrediënten500 g kipfilets 3 eetl. roerbakolie 600 g witte gesnipperde kool 1 eetl. kerriepoeder 1 dl vruchtensap uit ¼ I blik fruitcocktail 4 eetl. fruitcocktail zout en peper Nodig in de keuken: koelkast, scherp glad mes, plank, braadpan, warmtebron en bestek BereidingBewaar de kip tot gebruik in de koelkast Snijd de kip met het mes […]

Kiproerbakgerecht met kool, kerrie en fruit

Ingrediënten
500 g kipfilets
3 eetl. roerbakolie
600 g witte gesnipperde kool
1 eetl. kerriepoeder
1 dl vruchtensap uit ¼ I blik fruitcocktail
4 eetl. fruitcocktail
zout en peper

Nodig in de keuken:
koelkast, scherp glad mes, plank, braadpan, warmtebron en bestek

Bereiding
Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast
Snijd de kip met het mes op de plank in dunne reepjes
Spoel mes, plank en handen direct met heet water
Verwarm de olie in de pan
Roerbak hierin de kip rondom goudbruin
Voeg de kool, de kerrie, het sap toe en sluit de pan
Verwarm dit gedurende ca. 20 minuten
Voeg dan het fruit toe
Maak op smaak af met zout en peper
Lekker met gekookte pasta en paprikasalade

Kiptip
vervang kipfilets door voorgekookte kippenlevers

Wijntip
witte Frankenwijn uit DuitslandMorgen:
Kippenpoot met exotisch fruit en zuurkool