artikel

Kipsalade met kool en vruchten

Horeca

 Ingrediënten400 g kipvleeswaren of gerookte kip in reepjes 4 eetl. notenolie 1 glas witte wijn 4 eetl. mandarijnpartjes 3 eetl. ananasstukjes 2 kiwi’s in plakjes 500 g geschaafde kort voorgekookte witte kool (zie tip) zout en peper Nodig in de keuken: scherp glad mes, plank, slakom, vergiet en bestek BereidingSnijd de kipvleeswaren in reepjes en […]


 Ingrediënten
400 g kipvleeswaren of gerookte kip in reepjes
4 eetl. notenolie
1 glas witte wijn
4 eetl. mandarijnpartjes
3 eetl. ananasstukjes
2 kiwi’s in plakjes
500 g geschaafde kort voorgekookte witte kool (zie tip)
zout en peper

Nodig in de keuken:
scherp glad mes, plank, slakom, vergiet en bestek

Bereiding
Snijd de kipvleeswaren in reepjes en doe die in de kom
Voeg de olie, de wijn en het fruit toe
Voeg de kool toe, meng dit en maak op smaak af met zout en peper

Kiptip
kook de kool van tevoren in 2 dl azijn, 2 dl water, 100 g suiker en 1 theel. ketoembar gedurende ca. 15 minuten en laat daarna uitlekken

Wijntip
witte Spaanse uit Navarra

Morgen:
Kiproerbakgerecht met kool, kerrie en fruit