artikel

Met gehakte zalm gevuld briochetaartje en kleine tartaar

Horeca

Ingrediënten
120 verse zalm
1/2 groene en gele courgette
1/2 winterwortel
1/2 knolselderij
1 briochebrood
1 dl French dressing
1 dl extra vergine olijfolie
peper en zout
1 citroen
40 g Ocietra kaviaar
4 eetlepels crème fraîche

Bereiding:
bekleed vier kleine taartringen (doorsnee 5 cm) met 3 mm dun briochebrood. Maak de gehakte verse zalm â la minute aan en marineer in een marinade van citroensap, olijfolie, peper en zout. Vul hiermee de vier taartringen.

Steek met een ronde steken dekseltjes uit van het briochebrood, die precies in het briochetaartje passen. Schaaf afzonderlijk gele en groene courgettes, winterpeen en knolselderij op de Japanse mandoline met het op één na fijnste mesje.

Blancheer deze groenten afzonderlijk en spoel ze direct in koud water af. Vermeng de groenten a Ia minute en breng ze op smaak met French dressing. Klop de crème fraîche op met peper en zout.

Presentatie:
neem 4 taartringen van 6 cm doorsnee. Leg hierin een bodem van groentetartaar. Plaats er de briochetaartjes op. Spuit met een klein glad spuitmondje een dun laagje crème fraîche op de taartjes. Maak quenelles van Ocietra kaviaar, 10 gram per stuk.
Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels