artikel

Mosselsoep met tomaat en bleekselderij

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo mosselen
2 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden (vers of diepvries van Darégal)
ca. ¼ liter visbouillon (van een tablet)
1 blikje tomaatstukjes (netto 400 g)
zout, peper

Mosselsoep met tomaat en bleekselderij

Bereiding
Pel de tenen knoflook. Snijd 1 teen in dunne plakjes en hak de andere teen fijn. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snijd de stengels in plakjes. Was de mosselen schoon onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het aanrecht niet dichtgaan. Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olijfolie en fruit de plakjes knoflook heel even aan.

Leg de mosselen erop en strooi een kwart van de bleekselderij en 1 eetlepel Italiaanse kruiden erover. Smoor de mosselen afgedekt in ca. 6-8 minuten op half hoog vuur tot de mosselen allemaal open staan. Schep de mosselen met een schuimspaan in een schaal en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef het mosselkookvocht en vul het met de visbouillon aan tot een halve liter. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit de gehakte knoflook en de bleekselderij zachtjes aan.

Bak de tomaatstukjes met vocht en 1 eetlepel Italiaanse kruiden ca. 1 minuut mee. Voeg het mosselvocht toe, breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. Neem de mosselen, op 8-12 mooie mosselen na, uit de schelp en leg ze in grote diepe kommen en schep de hete soep erover. Leg de mosselen in de schelp erin. Lekker met stokbrood.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels