artikel

Oerenstrudel met nougatine en zoethoutijs

Horeca

Ingrediënten2 kg Doyenne peren200 g hazelnoten200 g amandelen250 g suiker100 g gewelde rozijnencakekruimels50 g gesmolten boterStrudeldeeg:500 g bloem300 cc water50 cc oliezoethoutijs:1 l room50 cc melk15 eidooiers250 g suiker3 stokjes zoethout gerasptBereiding:vermeng alle ingrediënten en kneed ze tot een deeg. Laat het deeg op een lichtwarme plaats een uur rusten en dek het af met […]

Ingrediënten
2 kg Doyenne peren
200 g hazelnoten
200 g amandelen
250 g suiker
100 g gewelde rozijnen
cakekruimels
50 g gesmolten boter
Strudeldeeg:
500 g bloem
300 cc water
50 cc olie
zoethoutijs:
1 l room50 cc melk
15 eidooiers
250 g suiker
3 stokjes zoethout geraspt

Bereiding:
vermeng alle ingrediënten en kneed ze tot een deeg. Laat het deeg op een lichtwarme plaats een uur rusten en dek het af met wat olie. Breng room, melk, suiker en zoethout aan de kook en laat het mengsel 15 minuten trekken. Voeg de losgeslagen eidooiers toe en laat het geheel rosé binden.

Laat de compositie afkoelen en draai hem in de ijsmachine tot een mooi smeuïg ijs. Schil de peren en snijd ze aan blokjes. Karameliseer de noten in de suiker en stort de massa op een plateau dat ingesmeerd is met olie. Hak de nogatine fijn en vermeng deze met de stukjes peer en de rozijnen.

Vorm van het deeg een bol en rol deze op een tafellaken met de deegroller uit. Trek daarna met de handen het deeg volledig uit op een tafel, zodanig dat de tafel geheel is bedekt. Het deeg moet zo dun zijn dat je er doorheen kunt kijken. Beboter nu het deeg en strooi de cakekruimels er overheen. Leg het perenmengsel aan de lage kant in een baan op het flinteriunne deeg en rol het geheel voorzichtig op met behulp van het tafellaken (zie Tip van de Meester). Snijd de strudel aan stukken en bestrijk deze met gesmolten boter. Bak de strudel in 5 minuten af op 200’C in het midden van oven. Verdeel de strudel in porties en serveer deze met het zoethoutijs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels