artikel

Patrijs

Horeca

BereidingPatrijs wordt veelal voorzien van spek op de borstzijde om uitdrogen te voorkomen. De bereidingstijd is sterk afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de patrijs. Oude patrijzen of stoofpatrijzen kennen een bereidingstijd van cica twee uur! Controleer of de patrijzen gaar zijn door het vlees bij de poten los te maken. Gaat dit […]

Patrijs

Bereiding
Patrijs wordt veelal voorzien van spek op de borstzijde om uitdrogen te voorkomen. De bereidingstijd is sterk afhankelijk van de leeftijd en het gewicht van de patrijs. Oude patrijzen of stoofpatrijzen kennen een bereidingstijd van cica twee uur! Controleer of de patrijzen gaar zijn door het vlees bij de poten los te maken. Gaat dit gemakkelijk, dan zijn de patrijzen gaar.

Variaties
Gebraden patrijs met jus, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen
Patrijszuurkoolschotel met tutti frutti en aardappelpure
Gestoofde patrijs met witte wijnsaus, worteltjes met doperwtjes en gekookte aardappelen
Gevulde patrijs met rode kool, appeltjes en gekookte aardappelen
Gebraden patrijs met champignonroomsaus gekookte rijst en een gemengde salade
Patrijsstoofschotel met komkommersalade en gekookte pasta
Gevulde patrijs met amandelen en hazelnoten in bladerdeeg

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels